Over Studievereniging “Hello World”

Informatie over de studievereniging van HBO-ICT

Hello World?

Studievereniging “Hello World” is dé studievereniging van de opleiding HBO-ICT aan de HZ University of Applied Sciences te Vlissingen. De studievereniging is voor alle studenten die deze opleiding aan de HZ volgen.

Een (korte) geschiedenis

SV “Hello World” is een jonge studievereniging en bestaat officieel pas sinds 27 juni 2016 en is opgericht door ‘Maaike Brouwer, Thijs Clowting, Carlo Geertse, Loek van der Linde en Raymon de Looff’. In onofficiële vorm zijn we al sinds maart 2015 bezig met het organiseren van allerlei activiteiten voor de opleiding. We zijn de studievereniging gestart omdat we meer samenbondigheid tussen de leerjaren willen creëren, leuke activiteiten willen organiseren voor alle studenten van HBO-ICT en bijdragen aan een fijn verloop van je opleiding, door te dienen als klankbord voor de studenten.

Ons doel

Het doel van SV “Hello World” is het creëren van een eenheidsgevoel onder de studenten en het studieproces zo aangenaam en leuk mogelijk maken. We organiseren bedrijfsbezoeken aan IT-bedrijven en beurzen, LAN-party’s, hackathons, etentjes, enzovoorts. Daarnaast ondersteunen we de opleiding bij het organiseren van promotieactiviteiten zoals open dagen en meeloopdagen.

Wat is het verschil tussen een studie- en een studentenvereniging?

Een studievereniging is een vereniging voor studenten van een specifieke opleiding, in ons geval HBO-ICT, en deze wordt door studenten bestuurd. Wij organiseren allerlei activiteiten die met de studie samenhangen. Een studentenverening staat los van de studierichting en kan variëren in ‘doel’ maar wordt vaak geassocieerd met (kroeg)feesten en dergelijke, dat doen wij dus niet.